Concursul international de solutii pentru amenajarea Pietei Sfatului din Brasov
In perioada aprilie 2022 a fost organizat Concursul international de solutii pentru amenajarea Pietei Sfatului din Brasov. Plansele cu care echipa noastra s-a inscris pot fi vizualizate mai jos sau pe site-ul concursului.
Conceptul propus se bazeaza pe valorificarea contextului istoric si a reperelor din cadrul orasului, iar interventiile aduse se concentreaza pe adaptarea necesitatilor contemporane si de viitor din Piata Sfatului, integrand intr-o nota subtila si dotari hi-tech.
Ideea generatoare a fost de a unifica intreg spatiul pietei, iar mai apoi de a crea diviziuni adaptate la contextul aproapiat, respectand importanta perspectivelor asupra pietei, a traseelor parcurse de oameni si nu in ultimul rand dand posibilitatea de a forma un spatiu adaptabil multor tipuri de evenimente.
Elementul dominant in aceasta compozitie este Casa Sfatului, iar proiectia acesteia se regaseste acum cu subtilitate in perceperea celorlalte elemente importante pe care spatiul le contine: plantatia din spatele cladirii, respectiv fantana mare din centrul pietei.
Toate elementele si interventiile designului au in spate viziunea de a imobatii reperul centrului istoric al orasului Brasov printr-un design simplu, atent la detalii si care pune bazele integrarii elementelor digitale ce stau la baza unui smart-city.
Autor principal: Arh. Florin Pîndici
Coautori: Arh. Vlad Manea, Arh. Laura Feher
Colaboratori arhitectură: Arh. Ioana Iordache, Std. arh. Diana Murariu, Std. arh. Silviu Arnăutu
Colaboratori de specialitate: Ing. Theodor Maros, Ing. Mihai Vadan, Ing. Alexandru Marinescu
Back to Top