Proiect de pensiune turistica cu 6 camere

Despre proiect:

Imobilul propus are regim de inaltime parter si un etaj, P+1E, cu destinatia de pensiune agroturistica.
Datorita morfologiei terenului, imobilul se desfasoara liniar si descendent pe directia nord est- sud-vest pe doua tronsoane cu acelasi regim de inaltime P+1E

Accesul pietonal pe parcela este asigurat prin partea de nord-est a terenului, in timp ce accesul auto este asigurat prin partea de nord-est si sud-vest a terenului. Toate accesele sunt posibile, imobilul fiind amplasat pe o parcela de colt.

Conceptia constructiei in ansamblul ei din punct de vedere volumetric si functional

Volumetric si functional, cladirea este adaptata la morfologia terenului, urmarind panta terenului pe directia nord-est sud-vest. Orientarea constructie favorizeaza iluminarea naturala a spatiilor pe tot parcursul zilei, amplasarea respecta tipologia ocuparii parcelelor din contextul rural al comunei.

Descriere

Fatada principala, nord-est, este dominata de o sarpanta inalta cu elemente structurale aparente (contravantuiri, capriori, pane) travesata de un cos de fum placat cu klinker. Accesul in imobil se face prin intermediul unor succesiuni de trepte, de pe o terasa de acces partial acoperita.
Fatadele nord-est, sud-est si sud-vest relationeaza in mod direct cu amplasamentul prin ferestre inalte si deschideri vizuale ample.
Fatada de sud vest se deschide catre curte prin doua terase, una amplasata la nivelul superior iar cea de-a doua la nivelul terenului, fiind mult mai ampla, o dublare a spatiului comun interior.
Prin elementele vizibile structurale ale sarpantei, invelitoare, elemente decorative din lemn si materiale utilizate, se va contura o unitate de stil ce se incadreaza in peisajul rural.

Echipa de proiectare:

Sef. proiect: Ing. Mihai Vadan

Arhitectura:

Arh. Ing. Cristina Popa, Arh. Vlad Cristian Manea

Structura:

Ing. Cristian Vrinceanu

Instalatii:

Ing. Alexandru Marinescu, Ing. Adrian Porfir