Modernizare camin cultural in comuna Contesti, sat Balteni, judetul Dambovita

, , ,
Modernizare camin cultural in comuna Contesti, sat Balteni, judetul Dambovita

Nume Beneficiar : COMUNA CONTESTI

Programul și măsura pe care s-a obținut finanțare : 

PNDR – Masura 411.322 – Axa Leader (G.A.L. Cornatelu – Contesti – Salcioara)

Valoarea totală eligibilă : 197.649 Euro

Servicii oferite : 

– Servicii de consultanta (intocmire cerere de finantare si consultanta in implementare);

– Servicii de proiectare  (DALI, PT, DE, Expertiza tehnica  si documentatii necesare obtinerii avizelor, acordurilor si autorizatiilor).

Scurtă descriere a proiectului : 

Se propun lucrari de reabilitare si modernizare ale caminului cultural in vederea indeplinirii conditiilor de functionalitate in deplina siguranta conform legilor si normelor tehnice in vigoare.

In vederea reabilitarii si modernizarii corpului de cladire aferent caminului cultural se propune realizarea de lucrari ample de reconfigurare a unor spatii interioare si de desfiintare si refacere a unor elemente constructive cu semne vizibile de degradare , respectiv  a sarpantei si a planseului si consolidarea elementelor principale de rezistenta ale cladirii, respectiv a fundatiilor si a peretilor portanti din zidarie de caramida plina presata neconfinata.

Prin tema de arhitectura se mai propune si reconfigurarea formei acoperisului pentru zonele din spate ale cladirii, reconfigurarea partiala a  fatadelor cladirii prin obturarea sau modificarea unor goluri existente de usi sau ferestre si realizarea unui corp nou de cladire, cu functiunea de grupuri sanitare si regim de inaltime parter, pozitionat in partea din spate a amplasamentului, alipit la calcanele cladirii existente. Din punct de vedere arhitectural extinderea va contine un spatiu de circulatie tip hol si grupuri sanitare. Din punct de vedere structural noua constructie va avea fundatii continue din beton armat si suprastructura din pereti portanti din zidarie de caramida plina presata

confinata (intarita cu samburi si centuri din beton armat) si sarpanta din lemn ecarisat de rasinoase .

Măsurile de intervenţie structurala vizează consolidarea clădirii in vederea indeplinirii cerintelor de rezistenta si stabilitate structurala sub actiunea incarcarilor statice gravitationale si dinamice rezultate din seism.

Acestea reprezintă intervenţiile de baza, care se impun, pentru conformarea corecta a construcţiei. Ele vor trebui însă, să fie asociate cu un set de măsuri tehnologice, care vor completa gama de măsuri de reabilitare şi care, condiţionează, la rândul lor, eficienţa şi eficacitatea intervenţiilor directe.

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *