CERTIFICAT ENERGETIC SI AUDIT ENERGETIC

CERTIFICAT ENERGETIC SI AUDIT ENERGETIC

Certificat energetic

Auditor energetic atestat clasa I – Constructii si instalatii

  • Realizare de certificat energetic
  • Realizarea de audit energetic

Certificatul energetic este întocmit pentru cladirile care se construiesc, se vând, se închiriaza sau sunt supuse renovarilor majore.

Documentul este necesar pentru locuinte unifamiliale, blocuri de locuinte, birouri, cladiri ale institutiilor de învatamânt, spitale, hoteluri si restaurante, sali de sport, cladiri pentru servicii de comert sau alte tipuri de cladiri consumatoare de energie, cladirile aflate în proprietatea sau administrarea autoritatilor publice sau a institutiilor care presteaza servicii publice.

Într-un certificat energetic al cladirii sunt cuprinse date privind consumul de energie al unei cladiri sau al unei unitati de cladire.

Performanta energetica a cladirii se exprima printr-o nota, de la 1 la 100, care este cu atât mai mare cu cât cladirea are o eficienta energetica mai ridicata.Totodata, performanta energetica se exprima prin încadrarea într-una din cele sapte clase, de la clasa A caracterizata prin consumul cel mai scazut de energie, pâna la clasa G corespunzatoare celui mai ridicat consum.

Certificatul energetic este valabil 10 ani de la data eliberarii, cu exceptia situatiei în care, pentru cladirea sau unitatea de cladire la care exista certificat în valabilitate, se efectueaza lucrari de renovare majora, care modifica consumurile energetice ale acesteia.

Daca sunteti interesati de obtinerea unui certificat energetic sau de realizarea unui audit energetic contactati-ne aici