De ce sa lucrez cu un arhitect ?

Afla de ce credem noi ca e mai bine sa ai aproape un arhitect bun

Vezi cele 6 motive.

 

Am nevoie de un arhitect ?

V-ați decis în cele din urmă sa construiți! Ce urmează? Ar trebui să vorbesc întâi cu un arhitect sau direct cu un constructor ? Ce plus valoare îmi va aduce angajarea unui arhitect pentru noul meu proiect ?

Dacă v-ați pus aceste aceleași întrebări, citiți mai departe. Veți fi în măsură să luați o decizie la sfârșitul acestui articol.

Daca este prima dată când vreți sa construiți trebuie sa știți ca este acesta un proces destul de complex.  Doriti astfel să angajați persoana potrivită pentru a avea parte de un parcurs cat mai liniștit.

Un arhitect este o persoană care planifică, proiectează și revizuiește construcția unei clădiri. A fi arhitect înseamnă sa proiectezi o clădire care sa fie in armonie atât cu spațiului in care se va regăsi cat si cu clădirile cărora se va alătura.

De ce ar trebui sa angajez un arhitect?

Iată doar câteva motive:

 

1. Înțelegerea nevoilor dumneavoastră

Un arhitect va explora stilul de viată al persoanei sau imaginea companiei si va schița o clădire care sa va reprezinte, sa va îndeplinească nevoile funcționale si sa fie in concordanta cu toate reglementările in vigoare. Altfel spus, un arhitect transforma nevoile și dorințele clientului într-o expresie arhitecturală care să respecte atât codurile de proiectare si regulamentele urbanistice cat si cele mai bune practici de construcție.

2. Un design mai bun

Lucrând cu un arhitect bun, poți obține o lucrare mai interesantă și creativă, o relație mai buna cu situl, precum si un planuri de nivel mai bine optimizate, reducând astfel costurile ansamblului.

O clădire ce are la baza un proiect bine gândit va fi mult mai ușor de revândut si va avea o valoare mai mare.

3. Eviți erorile de proiectare si neconcordantele din șantier

Arhitecții cu experiență pot identifica încă din faza de concept problemele ce pot apărea in faza de execuție. Astfel se iau masuri încă de la începutul proiectului pentru evita situații in care sa existe neconcordante sau neclarități la momentul execuției.

4. Rezolvi problemele intr-un mod creativ si faci economii substanțiale

Echipa de proiectare are ca scop rezolvarea problemelor in cel mai scurt timp si cu costuri minime. De aceea, arhitectii vor veni mereu cu idei inovative. De exemplu, găsirea materialelor potrivite si utilizarea acestora in mod eficient pentru a reduce costurile.

Investițiile in construcții sunt semnificative, mai ales atunci când este vorba despre suprafețe construite mari. Pentru a realiza economie de materiale, arhitecții si proiectanții folosesc programe software si tehnologii care le permit sa identifice si sa rezolve pana si cele mai mărunte probleme încă din faza de proiectare. Modificările unui design intr-un birou de proiectare sunt mult mai puțin costisitoare decât rezolvarea problemelor pe șantier.

De asemenea, un proiect bine realizat cu niște estimări precise va face mult mai facila alegerea unui constructor si negocierea cu acesta.

5. Eficienta energetica ridicata

Atunci când se stabilesc obiective clare încă din faza de proiectare referitoare la economia de energie si costurile de operare planificate, acestea sunt mult mai ușor de realizat. Orientarea, amplasarea pe sit, optimizarea cantității de lumina naturala, utilizarea materialelor potrivite pentru fiecare zona si colaborarea strânsă cu specialiștii in proiectarea de instalații eficiente energetic va reuși sa aducă economii substanțiale in faza de operare a clădirii.

6. Coordonarea proiectului

În timpul procesului de proiectare și de construcție s-ar putea sa fie nevoie si de servicii suplimentare, cum ar fi serviciile unui inginer structurist sau ingineri de instalații. Arhitectul poate coordona toți acești profesioniști pentru a păstra proiectul la un nivel de coerenta ridicat și pentru a evita conflictele.

 

Vezi si alte articole de pe blog:

Proiectare Afterschool

Proiectare Afterschool

Cladirea propusa avea un regim de inaltime P+E, cu destinatia de after-school pentru scolari. Suprafata ocupata la sol a constructiei va fi de 336,05 mp.
Capacitatea afterschoolului este de 40 locuri, copii fiind împărțiți pe 3 grupe. Aceste gupe se vor stabili pe categorii de vârsta, clădirea proiectata având capacitatea ca fiecare grupa sa aibă activități independente;

Proiectare Gradinita – Consolidare, modernizare si extindere

Proiectare Gradinita – Consolidare, modernizare si extindere

Avand in vedere situatia existenta cu privire la necesitatile si nevoile de spatiu pentru educatia prescolarilor, prin tema de proiectare s-a dorit reabilitarea si modernizarea gradinitei. Astfel in cadrul acestui proiect a fost propusa o solutie din care sa rezulte o gradinita cu 4 sali pentru cate 15 copii , care sa respecte toate standardele in vigoare.

Seminarul de prezentare a oportunitatilor de finantare europeana 2014-2020

Seminarul de prezentare a oportunitatilor de finantare europeana 2014-2020

Seminarul de prezentare pentru oportunitati de finantare europeana a reunit directori de instituţii finanţatoare, conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa şi a Universităţii Valahia, dar şi 49 de reprezentanţi din societăţi comerciale şi primării, a prezentat oportunităţile şi noutăţile de finanţare pe noul exerciţiu european